Evelina Segerqvist

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Hej!

    Snyggt, trevligt och kreativt. Och diagrammet visar på ett intressant fenomen – samtliga kommuner är gränskommuner, de fyra första mot Norge (och där är öl dyyyrt) och Haparanda mot Finland (och där är öl också dyrare än här.)
    Intressant är också att diagrammet visar antalet pantade burkar per invånare i kommunen, vilket iofs är ganska irrelevant eftersom det är norrmän/finnar som pantar. Alltså, i Eda pantar varje invånare 3492 burkar om året. Hade det bara bott hälften så många människor i kommunen hade de pantat närmare 7000 burkar om året… (ok, invånarna pantar väl lite själva, men det är nog försumbart i det här sammanhanget).
    Men på något vis visar diagrammet ändå det absurda i situationen.
    Kanske skulle du i din textruta inte använda detta som exempel på att just svenskar är duktiga pantare… utan som en kreativ visualisering av ölhandeln över gränserna…

Kommentera